Wanneer kun je het beste Berlijn bezoeken?

Beste jaargetijde voor een bezoek aan Berlijn: de lente. De Duitse hoofdstad warmt in het voorjaar op, na de frissere maanden rond de jaarwisseling. December, januari en februari zijn de koudste maanden van het jaar, met gemiddelde temperaturen rond of net onder het vriespunt.

In april en mei zijn de temperaturen aangenaam, zo tussen de 13 en 20 graden Celsius. De zomermaanden juni, juli en augustus zijn gemiddeld het warmst. Ongeveer 23 graden. Overigens kan de temperatuur in het centrum van Berlijn, door de dichte bebouwing, verschillen met die in buitenwijken.

Berlijn ligt op het kruispunt van zee- en landklimaat. Wat betekent dat? Als de wind uit het noordwesten of zuidwesten komt, dan bepalen de zeestromen de temperatuur. Een oostenwind kan voor strengere vorst of hogere temperaturen zorgen. De gemiddelde temperatuur in Berlijn is ongeveer 9 graden Celsius. De herfst is grijs en nat.

Waarom juist in het voorjaar naar Berlijn? Dankzij de eerste zonnestralen openen de inwoner van de Duitse hoofdstad de deuren en brengen de avond door in parken zoals Grunewald of op terrassen in een van de vele hippe wijken. De aangename temperaturen in het voorjaar laten de stad bruisen. In mei is de gemiddelde temperatuur meer dan 15 graden Celsius. Ideaal voor een stedentrip.

Bovendien is het in Berlijn in het voorjaar niet niet zo druk als in de zomermaanden.

Plaats een reactie