De beste hostels in Berlijn

Naast de vele hotels zijn er in Berlijn talloze hostels, jeugdherbergen en andere goedkope overnachtingsmogelijkheden, zoals campings en appartementen die inwoners van de Duitse hoofdstad beschikbaar stellen.

Slapen in een voormalige brouwerij? Dat kan in Pfefferbett. Het hostel is gevestigd in de hippe wijk Prenzlauer Berg. In de buurt van het hostel zijn boetiekjes, restaurants en clubs. Vlakbij het hostel is metrostation Senefelderplatz. Met underground line 2 kun je het centrum goed bereiken, zoals Alexanderplatz. Op loopafstand van Pfefferbett liggen Hackescher Markt en Unter den Linden. Bijna de helft van de medewerkers bestaat uit mensen met een handicap, die in het hostel deel kunnen uitmaken van de arbeidsmarkt – ondanks een beperking.

EastSevenbehoort tot de beste hostels van Berlijn. Het hostel ligt (Schwedter Straße 7) tussen het toeristische Berlin-Mitte en het charmante Prenzlauer Berg. Vanaf het hostel loop je naar Alexander Platz en Mauer Park, waarin je bijvoorbeeld de bekende vlooienmarkt vindt. De staf van EastSeven spreek goed Engels. Openbaar vervoer is in de buurt.

In het hippe en bruisende Prenzlauer Berg is het Auror Hostel een goede slaapplek. Zeker als je in de avonduren doorbrengt in de sfeerrijke Kastanienallee. In Auror Hostel kun je de kleur van het kamerlicht zelf uitkiezen. Dat geeft ‘s avonds, zeker van de buitenkant, een gloedvol en fleurig effect. Openbaar vervoer is in de buurt, halte Eberswalder Straße. Prijs voor een double room: vanaf 50 euro per nacht.

In Berlin-Kreuzberg is het hostel XBerger (Schlesische Strasse 22) een voordelige overnachtingsplaats. Prijs voor een nacht: vanaf 8 euro. U-Bahn-station Schlesisches Tor is op loofafstand. Het hostel ligt op de oevers van de Spree, in het hart van de sfeervolle wijk Kreuzberg. Sterker nog, de achterkant van het hostel grenst aan het water. XBerger ligt op een klein kwartier lopen van de East Side Gallery.

Sharing

Een paar dagen slapen in het appartement van een Berliner? Dat kan al vanaf 30 euro per nacht. Bijvoorbeeld via Airbnb. Zoek op ‘Berlijn’ of de naam van de wijk. Appartementen in bijvoorbeeld Kreuzberg, Charlottenburg, Friederichshain en Prenzlauer Berg. Andere platforms waar inwoners van de Duitse hoofdstad hun appartement beschikbaar stellen voor toeristen: Wimdu, 9flats, Flipkey, Berlinsofort.de.

Plaats een reactie