Waar kun je lekker en betaalbaar eten in Berlijn?

In welke restaurants in Berlijn kun je goed eten voor, laten we zeggen, vijftien euro per persoon? ReisgidsBerlijn.com zet ze voor je op een rij.

Natuurlijk, op straat kun je altijd terecht voor een smakelijke en voordelige currywurst (Curry 36, Mehringdamm, Kreuzberg) of hamburger (BURGERAMT, Krossener Straße 21-22). Voor de lekkere trek. Waar kun je terecht als je even rustig wil zitten, na een dag sightseeing of winkelen?

Bij Cafe Bilderbuch in de wijk Berlin-Schöneberg kun je terecht voor een uitgebreid ontbijt (‘Hansel und Gretel’) lunch en diner. Naast eettafeltjes staan er een piano en antieke meubelen. Net een huiskamer. Het terras aan de achterkant is op mooie dagen zeker de moeite waard. Check het programma op de website, voor bijzondere concerten. Adress: Akazienstraße 28, Berlin-Schöneberg.

Voor klassieke Berlijnse en Duitse gerechten kun je terecht in het meer dan 100 jaar oude Henne Alt Berliner Wirtshaus, in de buurt van de Brandenburger Tor. De specialiteit van het huis is een halve kip, voor 8,30 euro. Prijs voor een halve liter Berliner Pilsner: 3,90 euro. Lage prijzen, grote porties. Adress: Leuschnerdamm 25. 

Jamme Ja brengt een vleugje Italië in Berlijn. In het restaurant met de kleurrijke inrichting kun je terecht Italiaanse specialiteiten, versgebakken brood en smakelijk wijn. Italian street food in zijn zuiverste vorm. Adres: Neue Bahnhofstrasse 7b, Berlijn.

In dezelfde straat (Neuebahnhofstrasse 22) zit het knusse Masteca e Tasi. Voor een pasta of risotto betaal je zeven euro. Bij Il Casolare en I Due Forni kun je goed terecht voor een pizza.

Pinoy, een fijn restaurant met Fillipijnse gerechten op het menu, is gevestigd in het hart de rustige wijk Charlottenburg. Het restaurant is schoon en minimalistisch ingericht. Ideaal voor als je een keer wat anders wil proberen dan de traditionele Aziatische keuken. Of, als je de currwursten en schnitszels meer dan zat bent. Adress: Danckelmannstraße 49, Berlin-Charlottenburg.

Tip: ontbijt niet bij je hotel. Niet omdat er iets mis is met het eten, maar in Berlijn heb je talloze restaurants en barretjes die ’s ochtends de deuren openen voor een stevig ontbijt. Mag je niet missen!

Plaats een reactie