Voordelige hotels in Berlijn

Berlijn telt meer dan 100.000 overnachtingsplekken. Mede dankzij de vele hotels is het vinden van een betaalbare kamer geen moeilijke opgave.

Wil je niet in de drukke centrumwijken Mitte en Charlottenburg overnachten, dan is een hotel in een buitenwijk als Spandau een optie. Met het voordelige en efficiënte openbaar vervoer sta je binnen afzienbare tijd onder de Brandenburger Tor. Een andere reden: je kunt je auto buiten het centrum laten. In het hart van de Duitse hoofdstad, de zogeheten Umweltzone, heb je een groene milieusticker nodig en liggen de parkeertarieven hoog.

De prijs van een hotelkamer ligt op werkdagen doorgaans lager dan in het weekend. Buiten het hoogseizoen is een overnachting meestal een stuk voordeliger. Hotels zetten vaak op het laatste moment aanbiedingen op de website, zodat ze de kamers beter bezet krijgen. Wachten met boeken kan daardoor lonen. Wees niet bang dat je nergens meer een kamer kunt krijgen, want in vergelijking met andere Europese steden zijn er Berlijn heel veel hotels – in alle soorten, maten en prijsklassen. Tip: sla het ontbijt over en neem een broodje bij een broodjeszaak of restaurant.

Mocht je trek hebben in een hotel in Oost-Berlijnse stijl, dan kun je in OSTEL terecht. De kamers zijn geordend en van communistische degelijk, ingericht zoals in DDR. Prijzen voor een tweepersoonskamer vanaf 40 euro. Het hotel ligt in de charmante wijk Friedrichshain (Wriezener Karree 5), in de buurt van de Spree. Metro- en treinstation Ostbahnhof is om de hoek.

Kunstliefhebbers opgelet: in hotel Arte Luise Kunsthotel slaap je in fraai gedecoreerde kamers. Het hotel ligt in de centrumwijk Berlin-Mitte (Luisenstrasse 19), het kloppende hart van de Duitse hoofdstad. Tegenover Reichstag en op een handvol minuten lopen van de Brandenburger Tor. Metrostation Friederichstrasse en Haubtbahnhof zijn op loopafstand. Kamers vanaf 45 euro.

Hotel Berolina an der Gedächtniskirche is een simpel hotel, voor een goede prijs. Pluspunt: de ligging. Het hotel ligt in Charlottenburg, in de buurt van winkelboulevard Kurfürstendamm. Goed te bereiken met het openbaar vervoer. De ingang van Berlin Zoo is op nog geen kilometer lopen. Prijs van een double room vanaf 40 euro per nacht.

Overnachten Berlijn-Kreuzberg? Dan is Die Fabrik (Schlesische Straße 18) een optie. Het hotel is gevestigd in een voormalig fabrieksgebouw, dat midden jaren negentig fraai is gerenoveerd. Die Fabrik ligt middenin Kreuzberg. Double room vanaf 50 euro per nacht.

Plaats een reactie